27 Şubat 2012 Pazartesi

T-bone steak nasıl pişirilir?

Bugün aldığım bir soru üzerine bu çok kolay gibi gözüken fakat belki de çoğumuzun tam olarak bilmediği bu konudan bahsedeceğim. 


Gerek t-bone steak gerekse her hangi bir eti (tavuk, av hayvanları vs.) nasıl servis etmek istediğimize bağlı olarak farklı teknikler kullanarak pişirebiliriz ama şimdilik sadece sıcak bir yüzeyde (tava, ızgara gibi) mühürleyip fırınlama yöntemini ele alıyorum.
Bir eti mühürlemek (mutfakta genelde ingilizcesi searing olan bu terimin türkçeye tam çevirisi kullanılıyor, karamelize etmek de diyebiliriz) etin her iki yüzeyinin 150 dereceye çıkartarak yüzeydeki suyun buharlaşıp şekerin karamelize olmasıyla gözeneklerin kapanmasını sağlamak olarak tanımlanabilir. Bu sayede etimizin yüzeyi kıtır olurken etin suyunu kaybetmesini önlemiş oluruz. Aynı zamanda karamelize olmuş yüzeyinin görüntüsü iştah açıcı olan etimizin iki farklı dokuya sahip olmasını sağlarız.
Peki eti mühürledik sonra ne yapmalıyız?

10 Şubat 2012 Cuma

Yeni staj yerim; Il Convivio Troiani

Bir süre önce az yoğun olması sebebiyle Colline Ciocare'den ayrılıp Roma şehir merkezinde bulunan Il Convivio Troiani'ye geçtim.
Burası Chef Angelo Troiani'nin önderliğinde geleneksel tabakların modern sunumlarlarla servis edildiği Michelin yıldızlı bir restoran.
Burada yoğun bir akşamdan görüntüler;

 

Fırsat buldukça yeni resimleri ve videoları eklemeye çalışacağım.
Şimdilik bu kadar.
Herkese çok selamlar.