ALMA'daki eğitimin sona ermesiyle hepimiz staj restoranlarına dağıldık ve Türk öğrenciler için beş, Amerikan öğrenciler için iki ay sürecek olan staj dönemimiz başlamış oldu.
Ben Roma'nın 60km güneyindeki bin sekiz yüz nüfuslu Acuto kasabasında bulunan Chef Salvatore Tassa'nın restoranındayım. Burası yaklaşık on beş senedir Michelin yıldızını koruyor.
Burada kasabadan bir kare
Mutfağın penceresinden çektiğim bir fotoğraf
ve yine manzara fotoğrafları
Şimdilik bu kadar ama yakında mutfaktan fotoğraflarla yazmaya devam edeceğim.
Herkese çok selamlar.
Hoşgeldiniz! Bu blogu İtalya'daki günlük hayatımda karşılaştığım olayları, yaptığım ve tattığım yemekleri, İtalyan kültürünü ve buradaki yaşamı paylaşmak için kurdum. Umarım keyifle takip edersiniz.
20 Aralık 2011 Salı
7 Aralık 2011 Çarşamba
ALMA'da son gün.. Misafir Chef Salvatore Tassa (1 Michelin)
ALMA'daki son günümüzde Lazio Bölgesindeki Ristorante Colline Ciociare'den (burası aynı zamanda benim staj yapacağım restoran) Chef Tassa'yı konuk ettik.
Kısaca Şef'ten ve felsefesinden bahsetmek gerekirse; doğa aşığı biri. Dolayısıyla mutfağında kullandığı her malzemeye saygı duyarak ve mümkün olduğunca doğallığını koruyarak kullanıyor. Aynı zamanda minimalist bir şef.
İlk olarak ormandan kendi elleriyle topladığı sonbahar yapraklarıyla kereviti tahta tabakta pişirip yine aynı tabakta sundu.
Daha sonra melisa yaprağı yatağında barbun balığını meyan kökü yağıyla tatlandırıp fırınladı.
Son olarak güvercin, pancar suyu, soğan ve turp.
Yarın Lazio'ya doğru yola çıkıyorum. Stajın çok heyecanlı ve eğlenceli geçeceğinden eminim. Tabii ki
bu beş aylık süreci de yine burdan paylaşmaya devam edeceğim.
Şimdilik bu kadar.
Selamlar.
Kısaca Şef'ten ve felsefesinden bahsetmek gerekirse; doğa aşığı biri. Dolayısıyla mutfağında kullandığı her malzemeye saygı duyarak ve mümkün olduğunca doğallığını koruyarak kullanıyor. Aynı zamanda minimalist bir şef.
İlk olarak ormandan kendi elleriyle topladığı sonbahar yapraklarıyla kereviti tahta tabakta pişirip yine aynı tabakta sundu.
Daha sonra melisa yaprağı yatağında barbun balığını meyan kökü yağıyla tatlandırıp fırınladı.
Son olarak güvercin, pancar suyu, soğan ve turp.
Yarın Lazio'ya doğru yola çıkıyorum. Stajın çok heyecanlı ve eğlenceli geçeceğinden eminim. Tabii ki
bu beş aylık süreci de yine burdan paylaşmaya devam edeceğim.
Şimdilik bu kadar.
Selamlar.
ALMA'da Türk ve Amerikan yemekleri..
Artık sona yaklaştığımız için dünkü öğle yemeğinde bütün okula Türk ve Amerikan yemekleri hazırladık.
Bizim menüde başlangıç olarak Zeytinyağlı Enginar, Gavurdağı Salatası, Şakşuka, Haydari, Yoğurtlı Kabak Dolması, ana yemek olarak Hünkar Beğendi ve tatlı olarak Aşure vardı. Amerikalı öğrenciler ise Hamburger, Fırın Makarna, çeşitli kızartmalar ve Cheesecake hazırladılar.
Bizim menüde başlangıç olarak Zeytinyağlı Enginar, Gavurdağı Salatası, Şakşuka, Haydari, Yoğurtlı Kabak Dolması, ana yemek olarak Hünkar Beğendi ve tatlı olarak Aşure vardı. Amerikalı öğrenciler ise Hamburger, Fırın Makarna, çeşitli kızartmalar ve Cheesecake hazırladılar.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)